EIVISSA 1965,     EL TRIOMF DE LA LLUM, EL TRIOMF DE LA MEDITERRÀNIA

 

A la part inferior d'aquesta pàgina hi trobareu un enllaç per a veure totes les obres d'Eivissa, 1965

 

 

Entre els mesos de febrer i juliol de 1965 Rodríguez-Amat resideix a Eivissa. Després d'una primera estada a Paris, a la tardor del l'any anterior, on pot estudiar directament els grans pintors de la natura, les efervescències cromàtiques i la potència de la llum d'aquesta illa de la Mediterrània esclaten en uns quadres de gran força expressiva. La temàtica es limita sempre al paisatge; arbres, terra, mar i cel s'entrecreuen per grans pinzellades amb constants canvis de colors. És una mena de simfonia cromàtica en la qual els colors, ara càlids, ara freds, expressen el triomf absolut dels complementaris.

Al llarg d'aquests mesos passats a Eivissa, Rodríguez-Amat pinta i dibuixa. Els dibuixos, amb poques excepcions, estan fets a partir d'un tema concret: l'olivera, la figuera i el mar. Són dibuixos en els quals la línia, en la seva mínima expressió, manifesta, no tan sols la física de l'arbre o de l'espai representat, sinó recerca l'essència i l'esperit de la seva forma.

 

Eivissa, 1965

Les seves pintures estan plenes de l'energia i del cromatisme que genera la llum a Eivissa.

 

 

Eivissa, 1965

Eivissa-65-III- oli sobre tela / 81 cm x 65 cm / 1965

 

Els últims treballs, en els quals l'essència del paisatge es manifesta exclusivament per les relacions cromàtiques, mostren ja una clara tendència a la més absoluta abstracció.

 

Eivissa, 1965

Eivissa-65 -IV- oli sobre tela / 73 cm x 92 cm 1965

 

 

Dibuixos, Eivissa, 1965

Figuera V -V- Tinta sobre paper / 32 cm x 44 cm / 1965

 

GALERIA D'OBRES  -EIVISSA-  1965

Galeria d'obres -Eivissa- 1965