RODRIGUEZ-AMAT

EIVISSA 1965,     EL TRIOMF DE LA LLUM,     EL TRIOMF DE LA MEDITERRÀNIA

Obres realitzades per Jordi Rodríguez-Amat al llarg dels sis mesos passats a Eivissa el 1965

Entre els mesos de febrer i juliol de 1965 Rodríguez-Amat resideix a Eivissa. Després d'una primera estada a Paris, a la tardor del l'any anterior, on pot estudiar directament els grans pintors de la natura, les efervescències cromàtiques i la potència de la llum d'aquesta illa de la Mediterrània esclaten en uns quadres de gran força expressiva. La temàtica es limita sempre al paisatge; arbres, terra, mar i cel s'entrecreuen per grans pinzellades amb constants canvis de colors. És una mena de simfonia cromàtica en la qual els colors, ara càlids, ara freds, expressen el triomf absolut dels complementaris.

A l’illa d’Eivissa la llum pren connotacions especials i causa efervescències cromàtiques que varen ser captades per Rodríguez-Amat i traduïdes sobre la tela a mena de simfonia cromàtica. L’evolució de les seves pintures en aquest moment fou molt ràpida, passant d’unes obres de caire figuratiu a uns últims treballs que presenten un forta abstracció.

Els últims treballs, en els quals l'essència del paisatge es manifesta exclusivament per les relacions cromàtiques, mostren ja una clara tendència a la més absoluta abstracció.

Jordi Rodríguez-Amat

 

Eivissa, 1965. Pintures Pintures de la sèrie Eivissa 65

 

Eivissa, 1965. Dibuixos Dibuixos de la sèrie Eivissa 65

A Casa-Taller, Rodríguez-AmatA Centre d'Art Contemporani, Fundacio Rodríguez-Amat