AUTOBIOGRAFIA EN IMATGES

 

<
Entre el 1981 i el 1984 Rodríguez-Amat realitza, a l'ombra de la trajectòria que l'artista seguia en aquell moment, una petita sèrie de quadres, gairebé tots sobre paper i amb tècnica mixta, en els que les imatges, independentment del contingut formal, assoleixen valors simbòlics i autobiogràfics de caire confessional.

El contingut objectual, formal i plàstic d'aquestes obres no va estar mai concebut a priori. Són obres que no van estar realitzades a partir d'un projecte previ, tot al contrari, van anar prenen cos, dia rera dia, d'acord amb les vivències i relacions de l'artista alhora que s'anaven creant.

El conjunt forma una petita autobiografia, cromàtica, formal i objectual de relacions plàstiques entre objectes, simbologies o altres que, conscient o bé inconscientment, giraven a l'entorn del pintor.

L’acte creatiu esdevé la joie de vivre. Les imatges apareixen per accions sensitives i es transformen per la màgia de les formes i dels colors. La sèrie d’obres de Rodríguez-Amat titulada “Autobiografia en imatges” fou creada sense reflexions apriorístiques. Quan l’artista començava l’obra no tenia consciència del resultat final doncs els objectes esdevenien formes plàstiques segons el mateix procés creatiu. Tot allò que apareixia, ja sigui perceptivament o bé mitjançant el record, esdevenia element plàstic, d’aquí el nom d’autobiografia. Evidentment, l’artista considerava tot allò que, pas a pas, anava configurant l’obra: composició, proporcions, cromatismes, etc. Un dels principis en la realització d’aquesta sèrie fou aconseguir el màxim d’elements plàstics, tan objectuals com formals o cromàtics i que, alhora, mantinguessin l’equilibri de l’obra.

 

Autobiografia en imatges

Tècnica mixta sobre paper / 50 cm x 65 cm /1981

 

 

 

Esther. Autobiografia en imatges

Esther / Tècnica mixta sobre paper 50 cm x 70 cm / 1981

 

 

La gran majoria d'aquestes obres estan realitzades a base d'aquarel.les. acrílics, gouache, tintes, llapissos, retoladors, o bé qualsevol altre estri que permetès configurar l'element pictòric que pretenia l'artista.

 

Autobiografia en imatges

Tècnica mixta sobre paper / 50 cm x 70 cm / 1983

 

 

 

Autobiografia en imatges

Acrílic i oli sobre tela / 114 cm x 146 cm / 1983

 

 

Autobiografia en imatges

Tècnica mixta sobre paper / 70 cm x 50 cm / 1983

 

 

Autobiografia en imatges

Tècnica mixta sobre paper / 70 cm x 50 cm / 1984

 

GALERIA D'OBRES- AUTOBIOGRAFIA EN IMATGES- Autobiografia en imatges, Galeria d'obres