La Casa-Taller, Centre d'art Rodríguez Amat és una institució sense ánim de lucre.

Les activitats de la Casa-Taller no generen cap tipus d' interés lucratiu.

 

OBJECTIUS

Independentment de mostrar l'obra de l'artista Jordi Rodríguez-Amat, la finalidad de la Casa_Taller és el de promoure el desenvolupament de l'art i la cultura contemporanis i pretén, amb aquesta intenció, ajudar artistes i altres creadors en llurs tasques creatives. La Casa-Taller ha estat creada per en Jordi Rodríguez-Amat, artista, el qual, d'una manera totalment altruista, ha obert la seva pròpia casa amb l'objectiu de ser una llar temporal on artistes i creadors d'arreu del món puguin conviure i treballar en harmonia i en un ambient de llibertat i respecte. La Casa-Taller és una residència temporal d'artistes i creadors, coincidint amb altres activitats artístiques i cuturals.

La Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat està oberta a artistes, escriptors, poetes, actors, músics, així com a qualsevol persona del món de la creació i la cultura que vulgui conviure durant un temps determinat amb altres creadors de qualsevol indret del món.

 

L'EMPORDÀ

L'Empordà, format pel Baix i l'Alt Empordà, es troba en el nord-est de Catalunya. Aquesta contrada ha estat des de temps prehistòrics reducte de cultures. Terra oberta, paradisíaca, plena de tradicions on viuen i treballen homes i dones d'una forta sensibilitat. L'Empordà és, avui, per les seves característiques molt singulars, lloc de residència d'artistes, escriptors i molts i molts altres creadors. És terra que, per les seva orografia, el seu clima i molts altres factors geogràfics i humans, permet de desenvolupar la sensibilitat creativa.

 

UBICACIÓ (EL POBLE)

El Casa-Taller es troba a Les Olives (Garrigoles), poble pagès situat al bell mig de l'Empordà, a uns 15 km de la costa per carretera, 7 o 8 en línia recta -L'Escala o l'Estartit entre d'altres -. Les Olives és a 120 km de Barcelona, a 25 de Girona i a la mateixa distància aproximadament de Figueres. S'hi pot arribar fàcilment amb cotxe o amb tren (l'estació de Camallera es troba a 7 km de Les Olives).

Vista des d'una de les finestres del taller d'art

 

L'EDIFICI

L'edificació és originària dels segles XVII i XVIII. Està construïda amb pedra i presenta voltes d'estil empordanès a diferents parts de l'edifici. El conjunt, restaurat i ampliat, amb un total de 850 m2, és compost per una galeria d'art amb un total de 110 m2, un auditori de 80 m2, el taller de creació de 190  m2 i l'àrea d'allotjament, a més de dues terrasses, una de 20 m2, l'atra de 120 m2.

Façana principal de la Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat

 

ÀREA D’ALLOTJAMENT

L’àrea d’allotjament està composta per dos dormitoris, un per a homes i un per a dones i un per a parelles o individuals, segons la demanda, amb una capacitat total per a sis persones. Dos banys complerts, la cuina, la sala principal, més una sala d’estar componen tot el conjunt de l’àrea d’allotjament, situada a la primera planta de l’edifici. Segons la demanda, el dormitoris no són individuals.

Sala principal de l'àrea d'allotjament

 

ALLOTJAMENT

Els residents poden fer ús de totes les instal·lacions i de l'equipament del Centre, inclosa la cuina per a fer-se els àpats. Existeix un servei de neteja setmanal de les instal·lacions comunes del Centre. Els propis residents, però, han de mantenir nets els espais personals, així com el bany i la cuina un cop s'hagin utilitzat. Tota persona resident haurà de portar un sac de dormir o bé llençols. La Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat disposa de llençols per a aquelles persones que no en portin. A pocs quilòmetres del poble hi ha restaurants que per uns 15 euros. serveixen menús suficients. En el mateix poble hi ha un cafè que ofereix els serveis propis d'un cafè i restaurant de poble, el preu del menu és, així mateix, de 15 Euros.

Sala d'estar de l'àrea d'allotjament de la Casa-Taller

 

 

EL TALLER DE CREACIÓ I ARTISTES RESIDENTS

Premeu aquí per a visitar el Taller de Creació i els artistes residents: Taller

 

SOL.LICITUD D'ESTADA A LA CASA-TALLER

La Casa-Taller està destinada a acollir artistes i tota mena de creadors o bé estudiants que hagin realitzat estudis seriosos. La Casa-Taller, oberta a artistes i creadors d'arreu del món, sense cap mena de discriminació racial, edat o altre, ofereix la possibilitat de treballar, alhora que d'intercanviar idees sobre art contemporani i altres disciplines amb altres persones residents. És així que la Casa-Taller és oberta a artistes plàstics, crítics, professors, escriptors, poetes, músics i a qualssevol altres creadors que vulguin tenir un contacte directe amb el món de l'art i la cultura. Per a la sol.licitud d'estada al Centre, cal enviar un currículum vitae. Si l'artista té una web a Internet, és suficient d'enviar l'adreça de la web. Cal, alhora, indicar, a més de la durada de l'estada sol licitada, la o les possibles dates en què l'artista o altre creador podria residir a la Casa-Taller. Per a més informació sobre la residència d'artistes i creadors aneu a Residència d'artistes i creadors. Per a qualsevol altre tipus d'informació, posseu-vos en contacte amb la Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat.

 

NORMES DE CONVIVÈNCIA

Considerant que la Casa-Taller pot acollir un cert nombre de persones (6 com a màxim), cal mantenir el taller de creació i l'àrea d'allotjament nets, així com també ser respectuós amb tot l'equipament de la Casa-Taller. S'admet la residència dels creadors i, si s'escau, de la parella, però ja que es tracta d'un lloc de treball, de convivència i d'intercanvi d'idees, la Casa-Taller no pot acollir nens amb les persones residents. No existeix cap mena de restricció respecte les hores de treball o lleure. Els residents poden treballar o bé entrar o sortir de la Casa-Taller a qualsevol hora, però cal anar en compte de no perturbar el descans dels altres residents al llarg de la nit, o a qualsevol hora, a l'àrea de repòs. Per bé que una normal consumició de begudes alcohòliques és, naturalment, acceptable, no és permès cap excés de consumició que pugui produir embriaguesa. No s'admet cap tipus de droga o estupafaent.

 

TRANSPORT

Les Olives (Garrigoles) és un poble d'uns 120 habitants, situat a 5 km de Verges, a 12 km de Torroella de Montgrí i a 7 km de Camallera on es troba l'estació de tren més propera. La Casa-Taller, considerant que no hi ha cap mena de transport públic al poble, disposa de 2 bicicletes per a aquells artistes que no posseeixin un medi de transport personal. Així mateix hi ha un servei gratuït de cotxe per aquells artistes que no disposin de cotxe propi. Aquest servei es limita a portar els artistes des de Les Olives a Verges i a Camallera des d'on poden agafar l'autocar o bé el tren per a desplaçar-se a altres localitats com Torroella, L'Estartit, Figueres, Girona o Barcelona, entre d'altres. En el mateix poble de Les Olives hi ha un servei d'autocar de dimarts a dissabte per anar i tornar de Girona:

Les Olives 9'14 ........................... Girona 10'05

Girona 13'30 ......................... Les Olives 14'21

 

Ubicació del poble de Les Olives Amplieu la imatge  Ubicació del poble de Les Olives

Les Olives ( Garrigoles ) en el bell mig de l'Empordà

 

CONNEXIÓ A INTERNET

A la Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat existeix connexió a Internet.

 

ASSEGURANÇA

Recomanem de fer totes les gestions necessàries a fi de cobrir totes les despeses en cas de malaltia o accident. La Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat no es farà responsable, en cap moment, dels costos que es puguin generar per raons de malaltia, o accident.

 

COMUNICACIÓ

A fi de facilitar la comunicació entre els residents, seria desitjable de tenir coneixements d'alguna llengua de nivell internacional, especialment l'anglès.

 

EXPOSICIONS ONLINE

Si l'artista té una web, el Casa-Taller, fent ús del seu mailing, farà difusió de la seva obra.

 

FONS D'ART CONTEMPORANI DE LA CASA-TALLER JORDI RODRÍGUEZ-AMAT

Existeix un fons d'art, format per obres de d'artistes del món. Tot artista que desitgi fer donació d'una obra per al fons d'art ha d'enviar la fotografia d'una o de varies obres (obres no de grans dimensions), especificant la tècnica emprada, l'any de creació, etc. Cal adjuntar un currículum vitae. Si l'obra és acceptada, passarà a formar part del fons d'art de la Casa-Taller i podrà ser exposada a la pròpia galeria de la Casa-Taller o en altres galeries o museus amb els quals es pugui concertar algun tipus de col·laboració. Les obres acceptades seran dipositades personalment, o bé enviades a ports pagats. Cal emfasitzar que l'obra resta en propietat de la Casa-Taller i que l'artista no podrà retirar-la.

Les obres que formin part del fons d'art poden ser exposades o mostrades a qualsevol persona interessada. Aquestes obres poden ser venudes. En aquest cas, el preu serà el que determini la Casa-Taller. La Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat dissenya i manté de forma gratuïta una pàgina web dels artistes amb obra en el fons d’art.

Artistes amb obra en el fons d'art Visiteu la Galeria virtual de creadors 2creadors.htm.

Artistes amb obra en el fons d'art Vegeu obres d'artistes en el fons d’art

 

VISITES I PÚBLIC EN GENERAL

La Casa-Taller es divideix en qautre grans àrees; Galeria d'Art, l'Auditori, Taller i Àrea d'allotjament. En general, el públic només és permès de visitar la Galeria i l'Auditori, no obstant, es permet la visita de totes les instal.lacions als professionals, i a totes aquelles persones realment interessades a conèixer la Casa-Taller. A fi de fer conèixer l'obra d'aquells artistes que hi estiguin d'alguna manera vinculats, es promociona la visita de grups. Caldrà, en aquest cas, concertar prèviament la visita. Per a aquests grups, la Casa-Taller organitza diferents activitats en funció dels interessos del grup; xerrades, projecció de diapositives, tertúlies, videos, etc. S'organitzan, així mateix, trobades informals amb altres artistes i creadors professionsls que visquin i/o treballin a la comarca.

 

CONVIVÈNCIA AMB EL POBLE

Les Olives (Garrigoles) és un poble pagès amb homes i dones que saben rebre la gent forana amb els braços oberts. La Casa-Taller, que es troba a la mateixa plaça del poble, té la ferma voluntat de no romandre aïllat de l'entorn social i pretén aconseguir una total integració amb el lloc. És per això que es demanarà de tot resident, el respecte i la consideració necessaris a fi de permetre una bona convivència amb la gent del poble.

 

COL.LABORACIONS I AJUTS

La Casa-Taller està oberta a tota mena d'ajuts econòmics i col.laboracions de qualsevol tipus. Aquelles persones o institucions que d'una manera desinterassada hi vulguin col.laborar, poden aportar llurs ajuts, col.laboracions o participacions, a fi d'ajudar a aconseguir l'objectiu de la Casa-Taller, Centre d'art Contemporani.

 

SI VOLEU VENIR A RESIDIR I CREAR A LA CASA-TALLER

CENTRE D'ART RODRIGUEZ-AMAT,

CONTACTEU AMB NOSALTRES

La residència està oberta a tota mena de creadors:

pintors, escultors, compositors, poetes, escriptors, fotògrafs, etc. etc.

Contacteu amb la Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat.

Mòbil: 697 76 18 74

casa-taller@rodriguez-amat.cat

 

A pàgina inici A pàgina inici