EIVISSA 1965

 

Entre els mesos de febrer i juliol de 1965 Rodríguez-Amat resideix a Eivissa. Després d'una primera estada a Paris, a la tardor del l'any anterior, on pot estudiar directament els grans pintors de la natura, les efervescències cromàtiques i la potència de la llum d'aquesta illa de la Mediterrània esclaten en uns quadres de gran força expressiva. La temàtica es limita sempre al paisatge; arbres, terra, mar i cel s'entrecreuen per grans pinzellades amb constants canvis de colors. És una mena de simfonia cromàtica en la qual els colors, ara càlids, ara freds, expressen el triomf absolut dels complementaris.

 

 

Al llarg de sis mesos Rodríguez-Amat pinta i dibuixa.

Els dibuixos, amb poques excepcions, estan fets a partir d'un tema concret: l'olivera i la figuera. Són dibuixos en els quals la línia, en la seva mínima expressió, manifesta, no tan sols la física de l'arbre, sinó recerca l'essència i l'esperit de la seva forma.

Figuera V -V-

Figuera V -V- Tinta sobre paper / 32 cm x 44 cm /1965

 

Les seves pintures estan plenes de l'energia i del cromatisme que genera la llum a Eivissa.

Eivissa, 1965

 

 

 

Eivissa -65-III-I

 

 

Eivissa -65-IV

Eivissa-65 -IV- oli sobre tela / 73 cm x 92 cm 1965

 

 

 

Eivissa -65-III

 Eivissa-65-III- oli sobre tela / 81 cm x 65 cm / 1965

Els últims treballs ,en els quals l'essència del paisatge es manifesta exclusivament per les relacions cromàtiques, mostren ja una clara tendència a la més absoluta abstracció.

 

 

Premeu per a ampliar