ÉPOCA DE FORMACIÓ

Treballs realitzats per Jordi Rodríguez-Amat en la seva época de formació a Belles Arts

El mes de setembre de l'any 1960 Rodríguez-Amat s'inscriu a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona i realitza i aprova l'exàmen d'ingrés. A partir d'aquest moment comença un període de formació que durarà fins a finals del 1964 i en el qual, el coneixement i aprofundiment de l'ofici es realitza seguint els principis de les Escoles Superiors d'Art d'aquell moment. Dibuix i pintura, natures mortes, figures, paisatges, perspectiva, anatomia, tècniques pictòriques, teoria i, per damunt de tot, la pràctica de l'art esdevenen la base de l'avenç en el coneixement de l'ofici.

L'estudi de la natura amb els valors de llum i ombra, les profunditats i transparències atmosfèriques, així com qualsevol altre efecte relacionat amb la llum, foren elements que interessaren al jove pintor en els moments de formació.

Entre el 1957 i el 1964, Rodríguez-Amat s'apassiona d'una o altra manera per la representació de la realitat visual. Foren anys d'estudi i experiències; el paisatge, la natura morta, la figura humana i qualsevol altra temàtica pròpia de la formació de les escoles d'art d'aquell moment foren tractades segons diferents tècniques pictòriques.

Jordi Rodríguez-Amat

 

 Can Butinyà / Oli sobre tela / 85 cm. X 118 cm. / 1961

 

 

 Matí / oli sobre tela / 65 cm x 92 cm / 1962

 

 

 Gitana / oli sobre tela / 65 cm x 54 cm / 1961

 

 

En aquell moment, el jove pintor, no només estudia i observa la natura, sinó que s'interessa vivament per tots aquells artistes, sobre tot catalans i francesos de finals del segle XIX i principis del XX, que prenien la natura com mestre i guia de tot el procés creatiu.

Són anys en què els somnis i les il·lusions l'enveixen de cap a peus. Per a ell, en aquell temps, el coneixement i domini de l'art s'assolia únicament per mitjà de l'esforç i el treball constant.

 

 

 Pomes / oli sobre tela / 81 cm x 100 cm / 1963

 

El mes de setembre del 1964 Rodríguez-Amat fa el seu primer viatge a París. A l'edat de 19 anys pot, finalment, veure i estudiar directament els grans mestres de la pintura francesa de finals del segle XIX. L'entusiasme és absolut, dies sencers passa en el Jeu de Paume, l'antic museu dels impressionistes, per veure i admirar la lluminositat, la paleta, les barreges òptiques, la tècnica d'instint i d'inspiració d'uns pintors o la sistematització del divisionisme òptic d'altres.

 

Natura morta / oli sobre tela / 81 cm x 100 cm / 1964

 

Finalment, Rodríguez-Amat ha decidit de posar a la venda les obres de la seva època de formació. Interessats contacteu amb ell.

Mòbil: 697 76 18 74.

casa-taller@rodriguez-amat.cat

 

A Centre d'Art Contemporani, Fundació Rodríguez-Amat

www.rodriguez-amat.cat