Aquest escrit va ser llegit per en Jordi Rodríguez-Amat el dia 5 de novembre del 1999 en la presentació de l'exposició Instants d'en Manel Palahí a Les Bernardes de Salt.

A L'AMIC MANEL PALAHÍ

Manel, ets un creador, un creador ple i ric d'aquella imaginació que la sensibilitat atorga a ben pocs.

Ets un poeta de l'objecte. Un poeta que sap traduir en matèria les més profundes associacions d'idees.

Ets un pensador que sap relacionar el coneixement i la sapiència i, amb les mans, crear objectes plens de contingut. Les teves escultures són la manifestació d'idees profundes sobre molts i molts aspectes de l'ésser humà.

Amb la teva obra descrius la poètica de l'univers humà, i, amb la teva imaginació, crees nous oasis que permeten retrobar el somriure.

Els instants, moments plens de vivències, són per a tu un balancí que s'estén sempre sobre la corda existencial i en el tic tac constant del temps ets un humanista, un treballador infatigable.

Ets un home que viu i sent profundament l'existència, un artista integral que es mou més enllà dels límits de la plàstica pura.

El bronze, la pedra, l'alabastre, el ferro, la fusta, el metacrilat conformen el ventall matèric de la teva obra. La finestra, el rellotge, el temps, els mites, el tarannà de la pròpia existència són, entre molts i molts altres, la matèria sensible de la teva escultura. Vida i obra es fonen per a crear un ens vivencial forjador d'idees i de sentiments.

Ets lúdic i profund alhora, i sense menysprear l'estètica, impregnes la teva obra de contingut humà, sensitiu i reflexiu. La teva escultura és l'expressió de la teva inquieta però, alhora, serena personalitat. Metàfores? Associacions d'idees? Objectes poètics? Ets artista i pensador. Ets humà i entremaliat. Estimes i et fas estimar.

Manel, coneixem el teu esforç profund i el teu amor a la vida i a la creació. Permet-nos de lloar i d'agrair, alhora, la teva gran capacitat per fer vibrar les cordes de la nostra sensibilitat.

Novembre del 1999