Samuel ARDERIU

 

Samuel és un cantautor amb una dilatada formació acadèmica i autodidàctica alhora, un poeta de la cançó, un artista que sap cantar la bellesa de la vida i de la natura. Influències del rock, el folk, la bosa nova, entre d’altres, han marcat el seu estil dins el panorama musical. Músic prolífic i polifacètic alhora, Samuel Melero està constantment a la recerca de nous camins i estils personals.

Cada cançó té per a ell un caràcter diferent, des de la poesia sensual i refinada fins a la crítica més profunda i contundent. Samuel Arderiu és un poeta, un artista compromès. La seva és una poesia espiritual amb un fort caràcter profètic, però renovador alhora.

Samuel és un personatge de formació artística peculiar, un home vital de caire un xic místic, però amb forts continguts humans. Un individu de formació polifacètica: teatre, dansa, música, etc.

Amb una clara definició del camí que segueix, la maduresa i l’experiència marquen pas a pas la línia que el converteix en una figura del panorama musical català actual.

Samuel és poeta d’una nova era, un personatge renovador i transformador el qual, per mitjà de la cançó, està abocat a canviar la nostra societat.

Samuel s’inicià en el món de la música de la mà del seu pare. Ja de jove va manifestar un fort interès pel rock, el blues, el jazz ...... . La seva formació seguí diferents camins, però ben aviat s’adonà que la música ha d’estar prop del poble i començà a cantar per carrers i places. Mà a la guitarra, freqüentà aquelles llocs del seu entorn quotidià: Figueres, Roses, Cadaqués, etc.

Avui, Samuel Arderiu ha iniciat un camí professional en diferents sales, havent realitzat un bon nombre de concerts.

domini de la llengua i de la forma avala aquest poeta. Sembla com si, en la seva poesia, es conjuressin les veus més nobles de la nostra tradició literària. Però, a més, el que ens diu en els poemes és que el paisatge és essencialment identificable amb l’home.

Jordi Rodríguez-Amat