Alfredo SÁNCHEZ

L'obra d'Alfredo Sánchez (Herguijuela de la Sierra -Salamanca- 1948) manifesta un fort contingut imaginatiu que pren cos en escultures de formes marcadament objectuals. Ferro, pedra, però sobretot fusta són els materials que Alfredo Sánchez utilitza per a la realització de la seva obra. Les seves escultures no pretenen representar cap tipus de figuració, són simplement objectes escultòrics que evidencien una gran imaginació de formes i volums. Són escultures que semblen prendre formes d'objectes funcionals, però una simple observació mostra un joc de volums, positius i negatius, plens d'idees de característiques purament plàstiques.

La simple contemplació d'aquesta obra nega la típica i tòpica expressió de l'absurditat de l'art. L'esperit de l'espectador gaudeix d'un peculiar món imaginatiu, aconseguit per la interrelació de formes i volums, treballats amb materials , alhora, senzills i nobles.

Les escultures d'Alfredo Sánchez tenen la capacitat de no narrar, sinó de suggerir estats i formes indeterminats. La recerca constant i la simple especulació dels volums permet a aquest escultor d'aconseguir noves i originals especulacions volumètriques. És així que a l'escultura d'Alfredo Sánchez hi ha un estat de recerca, d'investigació; una mena de lluita interior majestuosa i serena alhora. Per a ell l'acte creatiu és una eina que li permet donar sentit a uns determinats materials alhora que crear un llenguatge simplement plàstic.

Jordi Rodríguez-Amat