ESTADES DE FORMACIÓ D'AMANTS DE L'ART

A LA FUNDACIÓ RODRÍGUEZ-AMAT

 

Sota la direcció tutela i ensenyament del mateix artista, Jordi Rodríguez-Amat, s'ofereixen estades d'una setmana per aquelles persones que tot i no ser artistes vulguin gaudir del món de l'art com a espectadors.

Es tracta d'estades per a persones individuals o bé per a parelles que durant una setmana vulguin residir i, alhora, ser formats com a espectadors en el món de l'art.

Al llarg d'una setmana les persones interessades resideixen a les dependències de la Fundació Rodríguez-Amat i el mateix Rodríguez-Amat dedica, tres o quatre hores per dia, a desvetllar-les i formar-les amb la finalitat de què puguin tenir la capacitat de gaudir del fantàstic món de l'art.

Des de la prehistòria fins avui, l'ésser humà ha creat obres plàstiques, tant en l'àmbit pictòric, escultòric o altre. Obres que han estat generades per principis relatius a les característiques del moment històric que les han configurat.

Es té la capacitat de gaudir d'una imatge prehistòrica o medieval? De qualsevol obra clàssica, barroca o altra? Jordi Rodríguez-Amat desenvolupa aquesta capacitat, la qual permet satisfaccions sensitives en els espectadors. Tot i el fantàstic món de l'art contemporani, hi ha moltes persones que el rebutgen i per aquest fet es tanquen mentalment sense poder-hi penetrar. Quantes persones rebutgen obres abstractes sense cap mena de figuració? Pel simple fet que no hi veuen imatges figuratives es tanquen i no en poden gaudir. I què dir de l'art conceptual?

 

Temes a tractar:

Tècniques artístiques: Oli, aquarel·la, acrílic, el fresc, ceres, pastels, etc. Els suports.

Tècniques gràfiques: gravats, xilografia, serigrafia, monotips, etc. Es tracta de saber-les reconèixer davant l'obra.

El dibuix: les diferents tècniques.

L'escultura: terracota, marbre, bronze, etc.

L'escultura en fusta policromada.

Moviments històrics, estils i vincles amb la societat del moment.

Art i evolució històrica.

Percepció i plasmació.

Moviments artístics contemporanis.

Evolució històrica (Art i societat).

Figuració i abstracció.

Museus i galeries d'art.

Les perspectives a l'art; pintura i arquitectura. La perspectiva aèria,

Teories del color: color additiu, color sostractiu, color llum. Barreja òptica.

Les composicions pictòriques, escultòriques i arquitectòniques.

 

Aquest son simplement alguns dels molts i molts possibles temes a tractar.

No es tracta d'estudiar, sinó descobrir el món artístic que permet a l'espectador gaudir de l'art.

Hi ha moltes persones que visiten un museu i no gaudeixen de tot allò que els ofereixen les obres que hi troben. És, dic jo, com anar al teatre a veure una obra en una llengua que no es compren.

Parleu amb en Jordi Rodríguez-Amat i us explicarà el funcionament i la finalitat d'aquestes estades artístiques.

 

Independentment de la seva dedicació a la creació artística al llarg de més de seixanta-cinc anys, Rodríguez-Amat ha estat professor d'art; dibuix i pintura, professor d'història de l'art, de tècniques artístiques, de geometria gràfica, entre molts altres. Ell ha estat professor a diferents instituts d'ensenyament, professor de dibuix i pedagogia del dibuix a l'Escola de mestres de la Universitat de Barcelona, professor de geometria descriptiva a l'Escola Superior d'Enginyers Industrials de Terrassa, a més de preparar al llarg de més de vint anys llicenciats en Belles Arts per a esdevenir professors de dibuix i art d'Institut Oficials d'ensenyament. Ha publicat crítica d'art en diaris i revistes d'art, a més de conferències i altres sobre art.

Jordi Rodríguez-Amat parla i escriu correctament cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i alemany. Tot i que també està capacitat per parlar xinès.

A la seva fundació ha rebut i rep artistes d'arreu del món, residents desitjosos de treballar conjuntament amb el mestre i rebre els seus coneixements. Si podeu tenir interès, contacteu amb en Jordi Rodríguez-Amat ell mateix i visiteu aquesta web: www.rodriguez-amat.cat

El preu de les estades i la dedicació de Jordi Rodríguez-Amat és de 500 Euros per a persones individuals i 700 Euros per a la parella. Els residents disposen de les instal·lacions: dormitori, bany i cuina. Cal que ells mateixos es facin els àpats.

Qualsevol persona interessada s’ha de posar en contacte directament amb la Fundació Rodríguez-Amat.

17466 Les Olives (Garrigoles) Girona (Espanya)

Mòbil: 0034 + 697 76 18 74

www.rodriguez-amat.cat

casa-taller@rodriguez-amat.cat

 

Fundació Rodríguez-AmatPremeu aquí per a visitar la web de la Casa-Taller Fundació Rodríguez-Amat