El Centre d'art contemporani Rodríguez Amat és una institució sense ánim de lucre.

Les activitats del Centre d'art no generen cap tipus d' interés lucratiu.

 

OBJECTIUS

Independentment de mostrar l'obra de l'artista Jordi Rodríguez-Amat, la finalidad del Centre d'art és el de promoure el desenvolupament de l'art i la cultura contemporanis i pretén, amb aquesta intenció, ajudar al desenvolupamentn de l'art. El Centre d'art ha estat creat per en Jordi Rodríguez-Amat, artista, el qual, d'una manera totalment altruista, ha obert la seva pròpia casa amb l'objectiu d'ajudar al desenvolupament de l'art amb activitats artístiques i cuturals.

El Centre d'art Rodríguez-Amat està obert a artistes, escriptors, poetes, actors, músics, així com a qualsevol persona del món de la creació i la cultura que vulgui conviure durant un temps determinat amb altres creadors de qualsevol indret del món.

 

L'EMPORDÀ

L'Empordà, format pel Baix i l'Alt Empordà, es troba en el nord-est de Catalunya. Aquesta contrada ha estat des de temps prehistòrics reducte de cultures. Terra oberta, paradisíaca, plena de tradicions on viuen i treballen homes i dones d'una forta sensibilitat. L'Empordà és, avui, per les seves característiques molt singulars, lloc de residència d'artistes, escriptors i molts i molts altres creadors. És terra que, per les seva orografia, el seu clima i molts altres factors geogràfics i humans, permet de desenvolupar la sensibilitat creativa.

 

UBICACIÓ (EL POBLE)

La Casa-Taller es troba a Les Olives (Garrigoles), poble pagès situat al bell mig de l'Empordà, a uns 15 km de la costa per carretera, 7 o 8 en línia recta -L'Escala o l'Estartit entre d'altres -. Les Olives és a 120 km de Barcelona, a 25 de Girona i a la mateixa distància aproximadament de Figueres. S'hi pot arribar fàcilment amb cotxe o amb tren (l'estació de Camallera es troba a 7 km de Les Olives).

Vista des d'una de les finestres del taller d'art

 

L'EDIFICI

L'edificació és originària dels segles XVII i XVIII. Està construïda amb pedra i presenta voltes d'estil empordanès a diferents parts de l'edifici. El conjunt, restaurat i ampliat, amb un total de 850 m2, és compost per una galeria d'art amb un total de 110 m2, un auditori de 80 m2, el taller de creació de 190  m2 i l'àrea d'allotjament, a més de dues terrasses, una de 20 m2, l'atra de 120 m2.

Façana principal de la Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat

 

 

Sala principal de l'àrea d'allotjament

 

 

Sala d'estar de l'àrea d'allotjament de la Casa-Taller

 

 

EL TALLER DE CREACIÓ

Premeu aquí per a visitar el Taller de Creació: Taller

 

 

Les Olives ( Garrigoles ) en el bell mig de l'Empordà

Ubicació del poble de Les Olives Amplieu la imatge  Ubicació del poble de Les Olives

 

 

CONNEXIÓ A INTERNET

A la Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat existeix connexió a Internet.

 

FONS D'ART CONTEMPORANI DE LA CASA-TALLER JORDI RODRÍGUEZ-AMAT

Existeix un fons d'art, format per obres de d'artistes del món. Tot artista que desitgi fer donació d'una obra per al fons d'art ha d'enviar la fotografia d'una o de varies obres (obres no de grans dimensions), especificant la tècnica emprada, l'any de creació, etc. Cal adjuntar un currículum vitae. Si l'obra és acceptada, passarà a formar part del fons d'art de la Casa-Taller i podrà ser exposada a la pròpia galeria de la Casa-Taller o en altres galeries o museus amb els quals es pugui concertar algun tipus de col·laboració. Les obres acceptades seran dipositades personalment, o bé enviades a ports pagats. Cal emfasitzar que l'obra resta en propietat de la Casa-Taller i que l'artista no podrà retirar-la.

Les obres que formin part del fons d'art poden ser exposades o mostrades a qualsevol persona interessada. Aquestes obres poden ser venudes. En aquest cas, el preu serà el que determini la Casa-Taller. La Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat dissenya i manté de forma gratuïta una pàgina web dels artistes amb obra en el fons d’art.

Artistes amb obra en el fons d'art Visiteu la Galeria virtual de creadors 2creadors.htm.

Artistes amb obra en el fons d'art Vegeu obres d'artistes en el fons d’art

 

VISITES I PÚBLIC EN GENERAL

La Casa-Taller es divideix en qautre grans àrees; Galeria d'Art, l'Auditori, Taller i Àrea d'allotjament. En general, el públic només és permès de visitar la Galeria i l'Auditori, no obstant, es permet la visita de totes les instal.lacions als professionals, i a totes aquelles persones realment interessades a conèixer la Casa-Taller. A fi de fer conèixer l'obra d'aquells artistes que hi estiguin d'alguna manera vinculats, es promociona la visita de grups. Caldrà, en aquest cas, concertar prèviament la visita. Per a aquests grups, la Casa-Taller organitza diferents activitats en funció dels interessos del grup; xerrades, projecció de diapositives, tertúlies, videos, etc. S'organitzan, així mateix, trobades informals amb altres artistes i creadors professionsls que visquin i/o treballin a la comarca.

 

COL.LABORACIONS I AJUTS

La Casa-Taller està oberta a tota mena d'ajuts econòmics i col.laboracions de qualsevol tipus. Aquelles persones o institucions que d'una manera desinterassada hi vulguin col.laborar, poden aportar llurs ajuts, col.laboracions o participacions, a fi d'ajudar a aconseguir l'objectiu de la Casa-Taller, Centre d'art Contemporani.

 

Les activitats estan obertes a tota mena de creadors:

pintors, escultors, compositors, poetes, escriptors, fotògrafs, etc. etc.

Contacteu amb la Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat.

Mòbil: 697 76 18 74

casa-taller@rodriguez-amat.cat

 

A pàgina inici A pàgina inici