La Fundació Rodríguez Amat és una institució sense ánim de lucre.

Les activitats del Centre d'Art i Cultura Contemporanis no generen cap tipus d' interés lucratiu.

 

OBJECTIUS

Independentment de mostrar l'obra de l'artista Jordi Rodríguez-Amat, la finalidad del Centre d'Art i Cultures Contemporanis és el de promoure el desenvolupament de l'art i la cultura contemporanis i pretén, amb aquesta intenció, ajudar artistes i altres creadors en llurs tasques creatives. El Centre d'art ha estat creat per en Jordi Rodríguez-Amat, artista, el qual, d'una manera totalment altruista, ha creat aquest espai amb l'objectiu de ser una llar temporal on artistes i creadors d'arreu del món puguin conviure i treballar en harmonia i en un ambient de llibertat i respecte. El Centre d’Art i Cultura Contemporanis està obert cada any des de l'1 de maig al 31 de setembre. Al llarg d’aquests cinc mesos el Centre d'Art i Cultura Contemporanis és una residència temporal d'artistes i creadors, coincidint amb altres activitats artístiques i cuturals.

La residència del Centre d'Art i Cultura Contemporanis està oberta a artistes, escriptors, poetes, actors, músics, així com a qualsevol persona del món de la creació i la cultura que vulgui conviure durant un temps determinat amb altres creadors de qualsevol indret del món.

 

L'EMPORDÀ

L'Empordà, format pel Baix i l'Alt Empordà, es troba en el nord-est de Catalunya. Aquesta contrada ha estat des de temps prehistòrics reducte de cultures. Terra oberta, paradisíaca, plena de tradicions on viuen i treballen homes i dones d'una forta sensibilitat. L'Empordà és, avui, per les seves característiques molt singulars, lloc de residència d'artistes, escriptors i molts i molts altres creadors. És terra que, per les seva orografia, el seu clima i molts altres factors geogràfics i humans, permet de desenvolupar la sensibilitat creativa.

 

UBICACIÓ (EL POBLE)

El Centre d'Art es troba a Les Olives (Garrigoles), poble pagès situat al bell mig de l'Empordà, a uns 15 km de la costa per carretera, 7 o 8 en línia recta -L'Escala o l'Estartit entre d'altres -. Les Olives és a 120 km de Barcelona, a 25 de Girona i a la mateixa distància aproximadament de Figueres. S'hi pot arribar fàcilment amb cotxe o amb tren (l'estació de Camallera es troba a 7 km de Les Olives).

Vista des d'una de les finestres del taller d'art

 

L'EDIFICI

L'edificació és originària dels segles XVII i XVIII. Està construïda amb pedra i presenta voltes d'estil empordanès a diferents parts de l'edifici. El conjunt, restaurat i ampliat, amb un total de 850 m2, és compost per una galeria d'art amb un total de 110 m2, un auditori de 80 m2, el taller de creació de 190  m2 i l'àrea d'allotjament, a més de dues terrasses, una de 20 m2, l'atra de 120 m2.

Façana principal del Centre d'Art

 

ÀREA D’ALLOTJAMENT

L’àrea d’allotjament està composta per dos dormitoris múltiples, un per a homes i un per a dones i un per a parelles o individuals, segons la demanda, amb una capacitat total per a sis persones. Dos banys complerts, la cuina, la sala principal, més una sala d’estar componen tot el conjunt de l’àrea d’allotjament, situada a la primera planta de l’edifici. Segons la demanda, el dormitoris no són individuals.

Sala principal de l'àrea d'allotjament

 

ALLOTJAMENT

El cost de l'allotjament és de 25 euros diaris per persona. Els residents poden fer ús de totes les instal·lacions i de l'equipament del Centre, inclosa la cuina per a fer-se els àpats. Existeix un servei de neteja setmanal de les instal·lacions comunes del Centre. Els propis residents, però, han de mantenir nets els espais personals, així com el bany i la cuina un cop s'hagin utilitzat. Tota persona resident haurà de portar un sac de dormir o bé llençols. El Centre disposa de llençols per a aquelles persones que no en portin. El preu de l'ús dels llençols és de 10 euros cada cop que s'hagin de rentar. Existeix, així mateix, un servei de rentadora. El preu és de 10 euros amb el detergent inclòs. A pocs quilòmetres del poble hi ha restaurants que per uns 12 euros. serveixen menús suficients. En el mateix poble hi ha un cafè que ofereix els serveis propis d'un cafè i restaurant de poble, el preu del menu és, així mateix, de 12 Euros.

Sala d'estar de l'àrea d'allotjament del Centre d'Art

 

 

EL TALLER DE CREACIÓ I ARTISTES RESIDENTS

Premeu aquí per a visitar el Taller de Creació i els artistes residents: Taller

 

SOL.LICITUD D'ESTADA AL CENTRE

El Centre està destinat a acollir artistes i tota mena de creadors o bé estudiants que hagin realitzat estudis seriosos. El Centre, obert a artistes i creadors d'arreu del món, sense cap mena de discriminació racial, edat o altre, ofereix la possibilitat de treballar, alhora que d'intercanviar idees sobre art contemporani i altres disciplines amb altres persones residents. És així que el Centre d'Art i Cultura és obert a artistes plàstics, crítics, professors, escriptors, poetes, músics i a qualssevol altres creadors que vulguin tenir un contacte directe amb el món de l'art i la cultura. Per a la sol.licitud d'estada al Centre, cal enviar un currículum vitae. Si l'artista té una web a Internet, és suficient d'enviar l'adreça de la web. Cal, alhora, indicar, a més de la durada de l'estada sol licitada, la o les possibles dates en què l'artista o altre creador podria residir en el Centre. Per a més informació sobre la residència d'artistes i creadors aneu a Residència d'artistes i creadors. Per a qualsevol altre tipus d'informació, posseu-vos en contacte amb el Centre d'Art i Cultura Contemporanis.

 

NORMES DE CONVIVÈNCIA

Considerant que el Centre pot acollir un cert nombre de persones (6 com a màxim), cal mantenir el taller de creació i l'àrea d'allotjament nets, així com també ser respectuós amb tot l'equipament del Centre. El Centre admet la residència dels creadors i, si s'escau, de la parella, però ja que es tracta d'un lloc de treball, de convivència i d'intercanvi d'idees, el Centre no pot acollir nens amb les persones residents. No existeix cap mena de restricció respecte les hores de treball o lleure. Els residents poden treballar o bé entrar o sortir del Centre a qualsevol hora, però cal anar en compte de no perturbar el descans dels altres residents al llarg de la nit, o a qualsevol hora, a l'àrea de repòs. Per bé que una normal consumició de begudes alcohòliques és, naturalment, acceptable, no és permès cap excés de consumició que pugui produir embriaguesa. No s'admet cap tipus de droga o estupafaent.

 

TRANSPORT

Les Olives (Garrigoles) és un poble d'uns 120 habitants, situat a 5 km de Verges, a 12 km de Torroella de Montgrí i a 7 km de Camallera on es troba l'estació de tren més propera. El Centre, considerant que no hi ha cap mena de transport públic al poble, disposa de 2 bicicletes per a aquells artistes que no posseeixin un medi de transport personal. Així mateix hi ha un servei de cotxe a 0,5 Euros per kilòmetre per aquells artistes que no disposin de cotxe propi. Aquest servei es limita a portar els artistes des de Les Olives a Verges i a Camallera des d'on poden agafar l'autocar o bé el tren per a desplaçar-se a altres localitats com Torroella, L'Estartit, Figueres, Girona o Barcelona, entre d'altres. En el mateix poble de Les Olives hi ha un servei d'autocar de dimarts a dissabte per anar i tornar de Girona:

Les Olives 9'14 ........................... Girona 10'05

Girona 13'30 ......................... Les Olives 14'21

 

CONNEXIÓ A INTERNET

En el Centre existeix connexió a Internet.

 

ASSEGURANÇA

Recomanem de fer totes les gestions necessàries a fi de cobrir totes les despeses en cas de malaltia o accident. La Fundació Rodríguez-Amat no es farà responsable, en cap moment, dels costos que es puguin generar per raons de malaltia, o accident, dins o fora del Centre.

 

COMUNICACIÓ

A fi de facilitar la comunicació entre els residents, seria desitjable de tenir coneixements d'alguna llengua de nivell internacional, especialment l'anglès.

 

PROVISIÓ DE MATERIAL

Tot artista plàstic podrà portar els seus propis materials, el Centre, tanmateix, disposa d'un stock dels més emprats amb el 30% de descompte sobre el preu de venda al públic. Aquests stock de materials, sempre amb el 30% de descompte sobre el preu de venda al públic, està a la disposició de qualsevol artista, resident o no.

 

EXPOSICIONS ONLINE

Si l'artista té una web, el Centre, fent ús del seu mailing, farà difusió de la seva obra.

 

FONS D'ART CONTEMPORANI DE LA FUNDACIÓ RODRÍGUEZ-AMAT

Existeix un fons d'art, format per obres de d'artistes del món. Tot artista que desitgi fer donació d'una obra per al fons d'art ha d'enviar la fotografia d'una o de varies obres (obres no de grans dimensions), especificant la tècnica emprada, l'any de creació, etc. Cal adjuntar un currículum vitae. Si l'obra és acceptada, passarà a formar part del fons d'art de la Fundació i podrà ser exposada a la pròpia galeria del Centre o en altres galeries o museus amb els quals el Centre pugui concertar algun tipus de col·laboració. Les obres acceptades seran dipositades personalment a la pròpia Fundació, o bé enviades a ports pagats. Cal emfasitzar que l'obra resta en propietat del Centre d'Art i que l'artista no podrà retirar-la.

Les obres que formin part del fons d'art poden ser exposades o mostrades a qualsevol persona interessada. Aquestes obres poden ser venudes. En aquest cas, el preu serà el que determini la Fundació. La Fundació Rodríguez-Amat dissenya i manté de forma gratuïta una pàgina web dels artistes amb obra en el fons d’art.

Artistes amb obra en el fons d'art Visiteu la Galeria virtual de creadors 2creadors.htm.

Artistes amb obra en el fons d'art Vegeu obres d'artistes en el fons d’art

 

VISITES I PÚBLIC EN GENERAL

El Centre es divideix en qautre grans àrees; Galeria d'Art, l'Auditori, Taller i Àrea d'allotjament. En general, el públic només és permès de visitar la Galeria i l'Auditori, no obstant, es permet la visita de totes les instal.lacions del Centre d'Art als professionals, i a totes aquelles persones realment interessades a conèixer el Centre. A fi de fer conèixer el Centre i l'obra d'aquells artistes que hi estiguin d'alguna manera vinculats, es promociona la visita de grups. Caldrà, en aquest cas, concertar prèviament la visita. Per a aquests grups, el Centre organitza diferents activitats en funció dels interessos del grup; xerrades, projecció de diapositives, tertúlies, videos, etc. S'organitzan, així mateix, trobades informals amb altres artistes i creadors professionsls que visquin i/o treballin a la comarca on es troba el Centre d'Art.

 

CONVIVÈNCIA AMB EL POBLE

Les Olives (Garrigoles) és un poble pagès amb homes i dones que saben rebre la gent forana amb els braços oberts. El Centre, que es troba a la mateixa plaça del poble, té la ferma voluntat de no romandre aïllat de l'entorn social i pretén aconseguir una total integració amb el lloc. És per això que es demanarà de tot resident, el respecte i la consideració necessaris a fi de permetre una bona convivència amb la gent del poble.

 

COL.LABORACIONS I AJUTS

El Centre d'Art està oberta a tota mena d'ajuts econòmics i col.laboracions de qualsevol tipus. Aquelles persones o institucions que d'una manera desinterassada hi vulguin col.laborar, poden aportar llurs ajuts, col.laboracions o participacions, a fi d'ajudar a aconseguir l'objectiu del Centre d'Art.

 

SI VOLEU VENIR A RESIDIR I CREAR EN EL CENTRE D'ART CONTEMPORANI

DE LA FUNDACIÓ RODRIGUEZ-AMAT,

CONTACTEU AMB NOSALTRES

La residència està oberta a tota mena de creadors:

pintors, escultors, compositors, poetes, escriptors, fotògrafs, etc. etc.

Contacteu amb la Fundació Rodríguez-Amat.

Mòbil: 697 76 18 74

casa-taller@rodriguez-amat.cat

 

A pàgina inici A pàgina inici