Dolors BOSCH

Ceramista / Pintora

Dolors Bosch

 

 

SÈRIE “CRIT AL BUIT”

Un vertigen existencial produït per una rapidesa d’esdeveniments inesperats, em va portar a voler foradar qualsevol element d’interferències. Així que ni tant sols les ombres em semblaven ja interessants, només em sentia avançar foradant els elements ceràmics moltes vegades en formats de gelosia.

 

Dolors Bosch

Llibre del descregut / Porcellana i refractari / cocció 2090º / 48 cm x 65 cm x 33 cm

 

 

 

liniblau.gif (91 bytes)

 

 

 

VARIACIONS D’UN MATEIX TEMA

Concentrar tot el teu interès en només 3 o quatre elements i anar-los solapant, un darrera l’altre, davant, amunt o avall, entre si i formar un tot, és molt gratificant. Podia haver estat una recerca il·limitada, dona molt de joc, fa que descorri la matèria gris, no fos cas que s’adormís.

 

Dolors Bosch

Variacions 14 / Gres, esmalt estany i  pigments / Cocció 2080º / 45 cm x 23 cm x 13 cm

 

 

 

liniblau.gif (91 bytes)

 

 

ESCULTURES

No sempre sé el perquè de les meves creacions, ja que em deixo portar molt per el meu subconscient, que sap més del món creatiu que jo mateixa. Així doncs amb tots els referents que la ment em va emmagatzemant dia a dia, he anat fabricant objectes ben diversos entre si. De manera recurrent em serveixo incloure sens massa definició monstruets que avancen en un món d’incerteses ( “Naufragi”- ). Però em sento més còmoda donant formes suggeridores de mil maneres diferents i que no tinc cap interès en desvetllar perquè siguin d’una forma clara i concreta.

 

Dolors Bosch

Naufragi / Terracota, esmalts / Cocció 1080º / 150 cm x 75 cm

 

 

liniblau.gif (91 bytes)

 

 

 

PETIT FORMAT

Un temps amb crosses per una intervenció quirúrgica, va fer que disminuís les mides dels meus bibelots, i fou quan vaig determinar els meus límits amb l’obra que composaria. Va ser del tot engrescador el petit format , les mans eren llavors més grans que de costum, i les proporcions en formats maquetes, em van ser del tot reconfortables per la ment. Tot sovint segueixo disminuint mides, per motius múltiples, el taller se’m fa petit, i no hi ha cabuda per els macroelements.

 

Dolors Bosch

Habitacle 1 / Terracota, esmalts / Cocció 1100 º / 14 cm x 9 cm x 3,5 cm

 

/

liniblau.gif (91 bytes)

 

 

MURALS

Molts dels murals són encàrrecs que he tingut a través dels meus treballs com a ceramista, els uns de gran format, d’altres de format més modest. Segueixo amb l’atracció d’una geometria contrastada amb formes orgàniques, i amb traços gestuals per donar moviment i ritmes al foc que estavella o be amanyaga.

 

Dolors Bosch

Construcció / Refractari i esmalts / Cocció 2090º / 200 cm x 300 cm

 

 

liniblau.gif (91 bytes)

 

 

 

 

PINTURA

La interrelació de totes les arts, em donen un ventall d’elements prou importants per poder-me expressar plàsticament. Els suports tècnics específics que pot suposar l’elaboració de cada una de les disciplines escollides, penso que està en funció del que jo vull interpretar. No és tant el com si no el que vull transmetre, i em serveixo de les mateixes sens massa fronteres que m’ho impedeixin . Així la pintura igual que l’escultura, el gravat instal·lacions, performances, etc. són diversitats que jo aprofito en tota les seves dimensions.

 

Dolors Bosch

Ritmes diversos / Pintura i tela de cotó / Cobrellit / 200 cm x 180 cm

 

 

Dolors Bosch

Construcció / Acrílic / 2005 / 120 cm x 120

 

 

Dolors Bosch

Recordant Xarlot / Acrílic / 130 cm x 170 cm

 

 

Galeria Virtual de Creadors de la Fundació Rodríguez-Amat

www.rodriguez-amat.cat