El Centre d'Art Rodríguez-Amat, és un espai privat sense ànim de lucre.

Les seves activitats no generen cap tipus d'interès lucratiu.

El Centre d'art Rodríguez-Amat, està oberta de principis de març a finals d'octobre a qualsevol persona interessada que la vulgui visitar.

 

 

Per a visitar el Centre d'Art, Rodríguez-Amat, cal concertar la visita. El propi artista es complau a explicar les característiques de les seves obres; les temàtiques, les tècniques i qualsevol altra concepte, sense cap altra interés que el de fer gaudir l'espectador de la seva obra.

Tel. 697 76 18 74

 

L'OBJECTIU

L'objectiu fonamental de la Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat, és el de permetre gaudir de l'obra artística i creativa de Jordi Rodríguez-Amat. La Casa-Taller és la residència privada i taller del artista i està oberta a qualsevol persona vulgui contemplar l'obra d'aquest artista.

Des de la galeria fins al taller s’hi poden contemplar obres creades a partir de finals dels anys cinquanta fins a les últimes creacions, incloent-hi les obres en estat de producció. Es tracta d’una àmplia retrospectiva de l’obra artística d’aquest creador contemporani.

Paral·lelament, la Casa-Taller desenvolupa sense cap ànim de lucre activitats artístico-culturals amb la finalitat d’ajudar al desenvolupament de l’art i la cultura en general. A l'auditori de la Casa-Taller s'hi fan concerts, recitals de poesia, taules rodones, trobades d’artistes i creadors, entre d’altres acitivtats.

 

LA CASA-TALLER JORDI RODRÍGUEZ-AMAT

La Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat exposa l'obra d'aquest artista.

 

VISITES I PÚBLIC EN GENERAL

L'entrada per a visitar el Centre d'Art, així com a totes les activitats artístiques i culturals que s'hi desenvolupen són absolutament gratuïtes.

El Centre d'Art es divideix en cinc grans àrees; la galeria d'art, l'auditori, la sala, el taller i l’habitatge privat de l'artista. Excepte les dependències privades de l’artista, el públic pot visitar tots els espais que conformen la Casa-Taller, incloent-hi el taller de creació artística.

A fi de fer conèixer el Centre d'Art i l'obra d'aquest artista, es promociona la visita de grups. Per a aquests grups, el propi artista organitza diferents activitats en funció dels interessos del grup; xerrades, projeccions, tertúlies, vídeos, etc. sobre l’obra de l’artista o bé sobre qualsevol altra tema vinculat amb el món de l’art. S'organitzen, així mateix, trobades informals amb artistes i creadors professionals o bé amb persones que, d’una o altra manera, estiguin interessades en l’art i la cultura.

Posseu-vos en contacte amb la Casa-Taller per a concertar una visita de grup.

 

 

L'EDIFICI ÉS UN ESPAI PRIVAT

L'edificació és originària dels segles XVII i XVIII. Està construïda amb pedra i presenta voltes d'estil empordanès a diferents parts de l'edifici. El conjunt, restaurat i ampliat, amb un total de 850 m2, és compost per una galeria d'art amb un total de 110 m2, un auditori de 80 m2, la sala de 46 m2, el taller de creació de 190  m2, l'habitatge personal de l'artista, a més de dues terrasses, una de 20 m2, l'atra de 120 m2 i altres dependències.

 

Façana principal de la Casa-Taller, Rodríguez-Amat

Façana principal de la Casa-Taller, Centre d'art contemporani Jordi Rodríguez-Amat

 

LA GALERIA

La galeria de la Casa-Taller presenta, amb canvis periòdics i temporals, obra de les primeres èpoques, incloent-hi l'època de formació.

L'entrada a la galeria

L'entrada a la galeria d'art

Visiteu la galeria Visiteu la galeria d’art.

 

 

L'AUDITORI

L'auditori és una sala de 80 m2 situada a la primera planta de l'edifici. En aquest espai s'hi mostra obra del pintor realizada durant els anys vuitanta i noranta i s'hi fan activitats culturals, sense cap tipus d'interès lucratiu.

Una vista de l'auditori

Una vista de l'auditori

Visiteu l'auditori Visiteu l'auditori

 

 

LA SALA

La sala és l'espai situat en el centre de l'edificació. Antigament era la gran sala d'una de les cases de pagès que, un cop restaurades, conformen l'espai on està ubicada la Casa-Taller Jordi Rodríguez-Amat. En aquest espai s'hi mostra bàsicament obra dels anys noranta i principis del dos mil.

La sala

Una vista de la sala

Visiteu la sala Visiteu la sala

 

 

EL TALLER

El taller és l'espai de creació de l'artista. És en aquest espai, que es troba a la tercera planta de l'edifici, on es pot contemplar les últimes obres del pintor, així com les que estan en procés de creació.

Una vista del taller

Una vista del taller

Visiteu el taller Visiteu el taller

 

 

UBICACIÓ (EL POBLE)

La Casa-Taller, Centre d'art contemporani Jordi Rodríguez-Amat es troba a Les Olives ( Garrigoles ), poble pagès situat al bell mig de l'Empordà, al límit est-meridional dels aspres i a uns 18 km de la costa per carretera, 7 o 8 km en línia recta - L'Escala o l'Estartit entre d'altres -. Les Olives és a 120 km de Barcelona, a 25 de Girona i a la mateixa distància aproximadament de Figueres. S'hi pot arribar fàcilment amb cotxe ( 5 km des de Verges ) o amb tren ( 7 km des de l'estació de Camallera ). Les Olives es troba en el terma municipal de Garrigoles.

Plaça del poble, vista des d'una de les finestres del taller de l'artista

Vista de la plaça de Les Olives des d'una de les finestres del taller de l'artista

 

Ubicació del poble de Les Olives Amplieu la imatge  Ubicació del poble de Les Olives

Les Olives ( Garrigoles ) en el bell mig de l'Empordà

 

 

L'EMPORDÀ

L'Empordà, format pel Baix i l'Alt Empordà, es troba en el nord-est de Catalunya. Aquesta contrada ha estat des de temps prehistòrics reducte de cultures. Terra oberta, paradisíaca, plena de tradicions on viuen i treballen homes i dones d'una forta sensibilitat. L'Empordà és, avui, per les seves característiques molt singulars, lloc de residència d'artistes, escriptors i molts i molts altres creadors. És terra que, per les seva orografia, el seu clima i molts altres factors geogràfics i humans, permet de desenvolupar la sensibilitat creativa.

 

 

COL·LABORACIONS I AJUTS

Pel fet de ser un espai privat no s'accepta cap tipus d'ajuts econòmics, si però col·laboracions culturals que no generin interesos lucratius,.