Josep

LOREDO

i

MONER

 

Compositor

 

Biografia musical de Josep Loredo i Moner

Nascut el 22 de Maig de 1954 a Amer (La Selva). Té els primers contactes amb la música als 6 anys, amb Pere Buxó i Domènech, formant part del Cor Parroquial, a la mateixa època, sota la direcció de Jesús Bosch i Codina i, eventualment també, de Pere Fontàs i Puig. Va formar part de laRondalla d’Amer, tocant el llaüt, sota la direcció de Mn. Manel Rodríguez. Estudia Solfeig amb Pere Fontàs, i cursa estudis de Tenora, Saxòfon, Clarinet, Harmonia, Contrapunt i Piano, assolint els títols de Professor de Saxòfon i Tenora. El poc o molt que sap, musicalment parlant, diu que ho agraeix, a més dels Mestres esmentats abans, a Ricard Viladesau i Caner, Josep Colomer i Ribera i Jaume Vilà i Figueras per la Tenora; Lluís Caballeria i Valls, Esteve Palet i Ribas i Adolf Ventas i Rodríguez pel Saxòfon; Rodolf Giménez i Prada pel Clarinet; i Mª Àngels Alabert i Feliu i Anna Ferrer i Barba per l’Harmonia, Contrapunt i Piano.

Com a compositor ha estrenat dues Nadales per a Cor i Orquestra, setze Sardanes (El Mercat d’Amer; Rostollejant; Aires de Primavera; A la riba del Brugent; Trucant a la teva porta; Tres tigres; Olot, mig segle d’aplecs; Camí de Susqueda; Roc centenari; Carme, un amor sinòptic; Campdevànol, 600 compassos; Ben amunt!; Llamps i trons al Port d’en Perris; En Tonet de la Dou; En Narcís i la “Pepi”, sardanistes d’Olot; i Pubillatge daurat a Campdevànol), una Suite per a Cobla (Suite d’en Patufet) i algunes obres per a Orquestra de Cambra, Saxòfon, Clarinet, Big Band, així com un Mètode per a Tenora i un Mètode per a l’Estudi de les Escales de Blues, per a Saxòfon, Trombó i Trompeta.

Ha impartit classes de Saxòfon i Clarinet en diverses escoles privades i també com a professor particular.

Una vegada a l’any dirigeix l’Orquestra de Músics d’Amer, amb motiu de l’acompanyament de la Missa del Gall. També ha dirigit durant dos anys un conjunt instrumental clàssic amateur: Clàssic Amer Orquestra.

Com a músic professional, va ser membre fundador del “Quartet de Saxòfons de Girona”, i ha format part, com a instrumentista de Tenora, Saxòfon i Clarinet i també com a Vocalista, de les Cobles-Orquestres La Principal de la Garrotxa (1978-1980), Màxim's (1980-1985), Atlàntida (1985-2000) i Selvamar (2000-2003); i dels grups Senderos del Flamenco (on tocava el Saxòfon Soprano, amb un disc publicat), Border Line Blues Band (on tocava el Saxòfon Tenor, amb quatre discos publicats) i Betty Silicona Blues Band (on tocava el Saxòfon Tenor); des de l’any 2003 i fins a l’actualitat -2020- toca la Tenora a la Cobla La Principal d’Olot, el Clarinet i el Saxòfon Tenor a l’Orquestrina Calidæ i el Saxòfon Tenor en un grup de Soul i Rockabilly de Girona, Another Band (amb dos discos publicats).

Durant el 54è Aplec de la Sardana d'Olot (Juliol de 2016) se li va retre un homenatge per la seva obra com a compositor i com a estudiós de la història de les Cobles, Orquestres i Orquestrines de Catalunya; aquests estudis històrics els ha bolcat totalment en el seu blog. També pel què fa referència a aquest blog:

Premeu al cim d'aquest enllaç:

http://fotosformacionsmusicalsdecatalunya.blogspot.com.es

El 16 de Març del 2019 va rebre a Perpinyà el Premi Capital de la Sardana en l'apartat de mitjans audiovisuals.

 

 

Cobla La Principal d'Olot

Lloret - Santa Cristina, 17 de març de 2019

 

 

Per a conèixer Josep Loredo i Moner en el Wikipedia:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Loredo_i_Moner

 

Composicions de Josep Loredo i Moner

.- Com a compositor ha estrenat dues Nadales per a Cor i Orquestra

 

   

.- Setze Sardanes

- El Mercat d’Amer.

- Rostollejant.

.- Aires de Primavera.

.- A la riba del Brugent.

.- Trucant a la teva porta.

.- Tres tigres.

.- Olot, mig segle d’aplecs.

.- Camí de Susqueda.

.- Roc centenari; Carme, un amor sinòptic.

.- Campdevànol, 600 compassos.

.- Ben amunt!.

.- Llamps i trons al Port d’en Perris.

.- En Tonet de la Dou.

.- En Narcís i la “Pepi”, sardanistes d’Olot.

.- Pubillatge daurat a Campdevànol.

 

 

Suite per a Cobla (Suite d’en Patufet)

Obres per a Orquestra de Cambra, Saxòfon, Clarinet, Big Band.

i

Un mètode per a Tenora i un altre mètode per a l’Estudi de les Escales de Blues, per a Saxòfon, Trombó i Trompeta.

liniblau.gif (91 bytes)

Galeria Virtual de Creadors de la Fundació Rodríguez-Amat

www.rodriguez-amat.cat