Joan TUSET

Pintor

i

Escultor

 

 

Joan Tuset és un pintor de taller a qui agrada meditar el seu treball. Aquest treball moltes vegades dramàtic i d'una profunditat espiritual, amb uns protagonistes situats entre el desig i la realitat, intenten superar el món que els empresona desafiant les mirades.

Les seves obres són visions particulars plenes d'una bellesa inquietant. Una obra diferent en els temes, el tractament, la llum i la gamma de colors. Ha sentit sempre passió per la figura humana que, des de principis de la seva carrera, ha estat la seva fonamental font d'inspiració. Estem davant d'un artista que ha anat definint una proposta rigorosa i personal assumint els valors de l'avantguarda i del classicisme.

Una anàlisi detinguda de la seva obra ens permet comprovar l'interès de les composicions, els suggeriments de la seva personal iconografia i la riquesa visual que aporten els elements geomètrics, juntament amb una línia fluida. Utilitza la pintura per realçar la passió, la ironia i la gran càrrega simbòlica que conté la seva obra, donant lloc a múltiples interpretacions i a un fluir d'idees, que aconsegueixen atrapar qui les observa.

Ricard Planas

 

 

La Venus del mirall / Tècnica mixta sobre tela / 50 cm x 50 cm / 2019

 

 

 

 

La Mirada del mirall / 2020

La Mirada del mirall / Tècnica mixta sobre tela / 50 cm x 50 cm / 2020

 

 

 

 

Cupido adormit / 2019

 

 

 

 

Sibil·la / 1995

El rapte d'Europa / 1999

 

 

 

 

El pensador / 2013

 

 

 

 

Monument a la puntaire de l'Arboç / 2005

 

 

Joan Tuset

http://www.joantuset.com

info@joantuset.com

 

Galeria Virtual de Creadors de la Fundació Rodríguez-Amat

www.rodriguez-amat.cat