Montse

BARROS

Pintora

 

Aquest conjunt d'obres formen part de la sèrie "Després de la tempesta...una mirada diferent", un conjunt de pintures a l'oli sobre tela i aquarel·les, on sense dibuix previ, des de la projecció interna, l'expressió purament emocional és descarregada amb les mans sobre les teles per mitjà del gest i de la força del color. Una pintura gestual, treball del color pel color, expressió del moviment, de l'anhel amb formats grans i petits, i amb una temàtica des de la metàfora que gira al voltant de la lluita contra el decaïment quan patim un crisi, una pèrdua, una malatia...i que a la fi ens porta a una nova manera de mirar, de fer i d'apreciar la vida.

Montse Barros

 

El meu paisatge / Aquarel·la i acrílic metàlic/ 64 cm x 80 cm / 2006

 

 

Agitació / Oli sobre tela / 50 cm x 50 cm / 2007

Oli sobre tela / 70 cm x 70 cm

 

 

 

Després de la tempesta / Oli sobre tela / 167 cm x 167 cm / 2007

Dins del somni / Oli sobre tela / 194 x 114 / 2007

 

"Després de la tempesta...una mirada diferent" Apasionant la pintura de Montse Barros que expressa un munt de sentiments en aquesta sèrie pictòrica d'olis i aquarel·les. Diu la Montse que a les seves pintures "tot està en moviment, les formes i els colors..." Certament, cada quadre, una metèfora expressada amb intensitat. Quina força de colors i formes. "Hi ha, al darrera de cada quadre, tot un relat". Grocs, vermells, ataronjats, blaus i verds, elements cromàtics dinàmics que atrapen i que susciten un munt de sensacions...La dansa de l'art es complementa s'enriqueix amb les delicades aquarel·les de tonalitats clares.

Teresa Granados

El 855, Montesquiu 2014

 

 

En la profunditat / Oli sobre tela / 100 cm x 100 / 2007

 

Potser el moviment que expressa el color podria ser més important que el mateix color, que la mateixa matèria, malgrat que l’observador ho veu segurament al mateix temps, com un tot. Així el seu llenguatge actual a base de grans taques de color, on l’expansió no deu obeir solament a una voluntat plàstica sinó que dóna la impressió que aquesta expansió del color és l’energia que condueix cap a l’alliberament d’una força emotiva pròpia. Si dic que hom pot pensar en una tempesta, algú pot veure-hi les onades del mar, allà on el color d’un blau intens deixa passar la llum d’un color groc, com si d’una escletxa es tractés. Tal vegada els treballs només siguin el resultat i la manera com l’artista retroba la capacitat creativa després de moments vitals destructius.

Domènec Triviño

Forja, Castellar del Vallès 2013

 

Passatges / Tríptic / Oli sobre tela / 3 per 61 cm x 50 cm / 2014

 

BREU CURRICULUM

Montse Barros Amils, Ripoll 1956

1978-1981 Estudis artístics i d'especialització tècnica de l’esmalt al foc, Escola Massana, Barcelona

1997 Llicenciada en Belles Arts. Universitat de Barcelona.

2006 Màster en Artteràpia, Aplicacions psicoterapèutiques de la pràctica artística, Universitat de Barcelona.

A l'any1999 comença les activitats dins de l'ensenyament d'expressió grafico plàstica a nens i nenes, joves i adults. en el propi estudi “taller arts” de Ripoll, així com també col·laborant amb Entitats, Centres i Associacions.

Des del 1976 data de la primera exposició individual, ha realitzat un gran nombre d'exposicions individuals i col·lectives.

 

Exposicions individuals recents:

2007 “Després de la tempesta...una mirada diferent” Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses.

2010 “A cel obert” Sala Josep M. Anglada, Biblioteca Lambert Mata, Ripoll.

2013 “Monòleg” Sala I Academia de Belles Arts, Fundació Privada, Sabadell. El Mirador Sala Polivalent, Castellar del Vallès. “A cel obert” Sala d'exposicions Casal Sant Martí, Campelles.

2014 “Antagònics” Cabanya del Castell de Montesquiu. “Records càlids” Sala Delger Museu Thermalia, Caldes de Montbui.

2017 Restaurant Cal Marquès, Camprodon.

2018 El llenguatge del cos, dibuixos amb poemes de R. Alabau, Sala Abat Senjust, Ajuntament de Ripoll.

2019 El llenguatge del cos, dibuixos amb poemes de R. Alabau, Cafeart Fontanella XII, Olot.

 

Exposicions col·lectives recents:

2014 “Sans frontières” Col·lectiva Médiathèque Pompeu Fabra, Prades de Conflent, França. El Refugi, Ajuntament de Badalona.

2015 “Drets Humans” col·lectiva itinerant 30 artistes 30 drets humans, Castell de Montesquiu. Primavera d'Art llibre d'artista, ColBacat, Col·legi Oficial Disseny Gràfic de Catalunya, Barcelona.

Visions de Castellar, Galeria Santi Art, Castellar del Vallès.

2016 Artistes COLBACAT als Amics de les Arts i Juventuts Musicals de Terrassa. “Drets Humans” Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras, Premià de Mar Showroom, Galeria Artemisia, Les Franqueses del Vallès.

2017 Mercat de les Arts, Església de St. Pere, Ripoll. Artistes COLBACAT als Amics de les Arts i Juventuts Musicals Terrassa “Drets Humans” col·lectiva itinerant, Can Tija, St. Quirze de Besora. Artistes COLBACAT col·lectiva Cabanya Castell Montesquiu.

2018 Mercat de les Arts, col·lectiu taller arts, Església de Sant. Pere, Ripoll. Firar-t al Safareig, petit format, Ripoll.

2019 Artistes COLBACAT als Amics de les Arts i Juventuts Musicals Terrassa Firar-t al Safareig, petit format, Ripoll.

 

Mòbil 650 115 331

montsebarros@hotmail.com

montserratbarros@gmail.com

Montse Barros Amils Facebook

Montse Barros-Artista plàstica-WordPress.com

Arteinformado

 

Galeria Virtual de Creadors de la Fundació Rodríguez-Amat

www.rodriguez-amat.cat