Núria

PUIG-PEY SAURÍ

NURAI

 

Escultora

 

 

 

Soc Mª Núria Puig-Pey Saurí, nascuda a Barcelona fa 56 anys. Em defineixo com una dona inquieta, amb un llarg recorregut personal vers tot el que ajuda a trobar pau interior i la sensació de connexió amb la pròpia essència.

A nivell professional amb una ample experiència en l’àmbit educatiu docent i social treballant a Catalunya i també en altres ciutats d’Espanya, Pamplona, Bilbao, València, Granada en altres etapes de la meva vida.

Fa ja 20 anys que visc a Girona, i ha estat en aquesta ciutat on la vida, m’està possibilitant viure una de les experiències més significatives del meu recorregut vital i que defineixo de redescobrir-me, dimensionar-me, expandir-me i també guarir-me, des de l àmbit de l’expressió artística com mai ho havia fet abans, tenint del tot present una temàtica de Salut, que ha incidit d’una manera molt directa en el meu entorn familiar des de fa anys i més intensament aquesta darrera dècada.

Des d’aquesta experiència vital, després d’uns mesos llargs de reflexió vers la temàtica que presento, em va anar sorgint la necessitat de poder expressar el que sentia bategava fort dins meu, des d’una vessant artística ample, a la que m’ he entregat del tot i de la que va sorgir un projecte-idea que amb el pas dels mesos he anat desenvolupant.

 

El treball artístic creatiu que presento és el següent i forma part del projecte, « MUTART BRCA1-BRCA2 les mutacions genètiques des d’una mirada artística...»

Treball escultòric. Nom de la peça original « Les Deesses Alquimistes » que representen: El cos de qualsevol dona sense alteracions fisiològiques.

El cos-gest de la dona que ha rebut la noticia d'un diagnòstic de mutació genètica. El cos de la dona, que ha passat per una de les intervencions quirúrgiques preventives hagi o no manifestat neos positius, tant en el pit dret com en el pit esquerre, sense reconstrucció de mames.

I tancant la línia o el cercle, que les escultures representen molt afinadament, el cos de la dona que ha passat per una intervenció quirúrgica preventiva completa de tot el circuit BRCA1-BRCA2 sense reconstrucció.

Tot i això la tercera, quarta i cinquena figura per la part del darrera o interior segons es contempli l'escultura, mantenen la seva Essència de dones COMPLETES. I totes dempeus, amb una actitud vital, d’obertura, acollint la Vida tal com vagi venin.

 

 

Les Deesses Alquimistes

 

 

 

 

Haver pogut compartir el meu moment vital amb l'escultora gironina Neus Cutrinas Adroher i tota la meva intenció de fer-lo visible em va possibilitar la materialització escultòrica que porta per nom: “Les deesses Alquimistes”

 

 

 

Les deesses Alquimistes

Aquesta escultura feta amb fang i un suport de fusta ha estat el fil conductor de tot el meu treball creatiu,

del que posteriorment n'ha sorgit el conjunt escultòric masculí.

 

 

Dibuix i aquarel·la del nu mutat i operat

 

 

 

 

Núria Puig-Pey Saurí

e-mail: nurai44@gmail.com

 
     
 

Galeria Virtual de Creadors de la Fundació Rodríguez-Amat

www.rodriguez-amat.cat