Catalá

Español

English Français Deutsch  

 

COL• LECCIÓ DE 798 OBRES  D’ARTISTES   D’ARREU  DEL  MÓN

DE LA CASA-TALLER, CENTRE D'ART CONTEMPORANI RODRÍGUEZ-AMAT

 

Per a veure les obres premeu sobre les lletres del menú de l'esquerra

 

Qualsevol persona que estigui interessada en adquirir una d’aquestes obres es pot posar en contacte amb la Casa-Taller del Centre d'Art Contemporani Rodríguez-Amat.

La recaptació de la venda de les obres es destinarà a ajudes humanitàries.

 

Aquesta farmaciola, situada en el taller de la Casa-Taller, mostra el nom de farmaciola en totes les llengües dels artistes d'arreu del món que han residit i treballat a la Casa-Taller Rodríguez-Amat.

 

Aquest web presenta les obres d’art que en Jordi Rodríguez-Amat ha anat rebent com a manifestació d’agraïment de molts dels més sis-cents artistes que han estar residint temporalmente en el Centre d'Art Contemporani Rodríguez-Amat i de molts altres artistes que, al llarg d’aquest mateix temps, van participar en les 94 exposicions fetes a la galeria de la mateix fundació o de les 14 exposicions fetes en altres espais expositius fora de la fundació.

En el moment en què els artistes es disposaven a recollir les obres creades durant llurs estades a la Casa-Taller Rodríguez-Amat i, com manifestació d’agraïment envers la seva persona, poc abans de l’hora dels adéus, es traduïa en: Jordi, agafa l’obra que vulguis. La seva resposta era sempre contundent: si em dius això agafaré la millor. Ja ho sé, responia l’artista. A això si ha d’afegir que, pràcticament tots els artistes que exposaven a la galeria, feien exactament el mateix.

Com a fet legal, Rodríguez-Amat explicava a l’artista que, fins que no hi hagués una decisió sobre què fer amb aquesta col•lecció, tots dos consideréssim que l’obra estava dipositada a la fundació. És així com, de poc a poc, aquesta col•lecció s'ha anat ampliant fins assolir un volum d’obres certament considerable.

A aquesta col·lecció, Rodríguez-Amat ha afegit aquelles obres que al llarg de la seva vida ha anat rebent d’artistes amics o d’algun tipus d’intercanvi. El mateix artista manifesta que, tot i que no es presenten en aquesta catalogació, ell afegirà una trentena d’obres de la seva creació personal. Sense comptar les obres que el propi Rodríguez-Amat hi afegirà, en aquest moment la col·lecció està composta per 798 obres.

Aquesta col·lecció de més de set-centes obres està formada per artistes d’Alemanya, Andorra, Angleterra, Argentina, Austràlia, Canadà, Catalunya, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Japó, Letònia, Lituània, Melilla, Mèxic, Nova Zelanda, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Rússia, Suècia, Suïssa, Uruguai, USA,Veneçuela i Xina.

Les tècniques emprades són molt diverses, ja que cadascun dels artistes utilitza normalment una o, a vegades, diverses tècniques. Fins i tot, l’artista que normalment pinta sobre tela també ho feia a la fundació ja que, sota el seu consell, i  per raons posteriors de transport, no utilitzaven bastidors. Rodríguez-Amat els tenia preparat uns taulers de fusta sobre els quals hi enganxaven, normalment amb cinta adhesiva o xinxetes, la tela. Així, a l’hora de recollir-la, la podien enrotllar i no hi havia el problema del bastidor.

Avui, la Casa-Taller Rodríguez-Amat s’ha transformat en el museu de l'obra personal de l'artista. Aquest espai, tot i tenir unes dimensions considerables, no pot albergar l’obra de l’artista i aquesta col•lecció. La catalogació d’aquesta col•lecció s’ha fet fent fotografies de cadascuna de les obres i compaginant aquest CD-Rom i aquest web amb totes les dades tècniques de l’obra: artista, nacionalitat, títol de l’obra, dimensions, tècnica, any de creació, etc. etc.

A la ment de Rodríguez-Amat hi ha la idea de fer una donació de tota la col•lecció a una ciutat, vila, poble, institució o altre que disposi de l’espai necessari per a acollir-la i, a més, la voluntat de crear un museu o d’ampliar-ne un de creat. Fa molts i molts anys que Rodríguez-Amat es dedica a l’art i, sense cap tipus de dubte, ell mateix ha manifestat que aquesta és una gran col•lecció. Es tracta dons d’una col•lecció important per dues raons. La primera per la gran vàlua de les seves obres i la segona per l’originalitat de ser una col•lecció d’obres d’artistes de tot el món. És evident que els artistes catalans hi estan molt ben representats.

Amb aquest CD-Rom i el web corresponent, Rodríguez-Amat vol fer la difusió d'aquesta col•lecció amb la finalitat de que qualsevol institució, ajuntament, museu, així com qualsevol altre persona la conegui i, conseqüentment, la seva possible donació. La idea de Jordi Rodríguez-Amat és la de fer-ne una total donació, sense cap tipus d’interès personal, però sempre i quan la col•lecció sigui rebuda a fi de ser exposada permanentment. No es tracta de fer doncs una donació per a que vagi a parar a un magatzem. És per aquesta raó que la Casa-Taller Rodríguez-Amat estudiarà totes i cadascuna de les possibles sol·licituds a fi de trobar el millor espai per a aquesta col·lecció.

Rodríguez-Amat té el desig de que aquesta col·lecció es quedi a Catalunya. S'intentará de trobar el lloc adient i la institució que la vulgui rebre en les condicions que es mereix. Ara bé, si en el nostre espai català no apareix la institució, museu o altre que la vulgui rebre en condicions ideals i, un cop hagi passat un temps relativament raonable, després d’haver fet una gran difusió, la col·lecció s’oferirà a qualsevol lloc d’Europa o del món.

Qualsevol institució, museu o altre que pugui tenir un interès, s’ha de posar en contacte directament amb la Casa-Taller Rodríguez-Amat:

Casa-Taller, Centre d'Art Contemporani Rodríguez-Amat
17466 Les Olives (Garrigoles)
El Baix Empordà
Mòbil: 697 76 18 74
www.rodriguez-amat.cat  
casa-taller@rodriguez-amat.cat