Catalá

Español

English Français Deutsch  

 

COL• LECCIÓ DE 798 OBRES

D’ARTISTES   D’ARREU  DEL  MÓN

CENTRE D'ART CONTEMPORANI RODRÍGUEZ-AMAT

El Centre d'Art Contemporani Rodríguez-Amat posa les obres de la seva col·lecció en venda a baix preu amb la finalitat que qualsevol persona pugui accedir a posseir una obra d'un artista professional certament important. Proposo aquesta oferta durant la temporada abril-octobre.

Per a veure les obres premeu sobre les lletres del menú de l'esquerra

Qualsevol persona que estigui interessada en adquirir una d’aquestes obres s'ha de posar en contacte amb el Centre d'Art Contemporani Rodríguez-Amat i preguntar el preu.

Aquesta farmaciola, situada en el taller de la Casa-Taller, mostra el nom de "farmaciola" en totes les llengües dels artistes d'arreu del món que han residit i treballat a la Casa-Taller Rodríguez-Amat.

Aquest web presenta les obres d’art que en Jordi Rodríguez-Amat ha anat rebent com a manifestació d’agraïment de molts dels més sis-cents artistes que han estat residint temporalmente en el Centre d'Art Contemporani Rodríguez-Amat i de molts altres artistes que, al llarg d’aquest mateix temps, van participar en les 94 exposicions fetes a la galeria de la mateix fundació o de les 14 exposicions fetes en altres espais expositius fora de la fundació.

En el moment en què els artistes es disposaven a recollir les obres creades durant llurs estades a la Casa-Taller Rodríguez-Amat i, com manifestació d’agraïment envers la seva persona, poc abans de l’hora dels adéus, es traduïa en: Jordi, agafa l’obra que vulguis. La seva resposta era sempre contundent: si em dius això agafaré la millor. Ja ho sé, responia l’artista. A això si ha d’afegir que, pràcticament tots els artistes que exposaven a la galeria, feien exactament el mateix.

A aquesta col·lecció, Jordi Rodríguez-Amat ha afegit aquelles obres que al llarg de la seva vida ha anat rebent d’artistes amics o d’algun tipus d’intercanvi. En aquest moment la col·lecció està composta per 798 obres.

Aquesta col·lecció de més de set-centes obres està formada per artistes d’Alemanya, Andorra, Angleterra, Argentina, Austràlia, Canadà, Catalunya, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Japó, Letònia, Lituània, Melilla, Mèxic, Nova Zelanda, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Rússia, Suècia, Suïssa, Uruguai, USA,Veneçuela i Xina.

Les tècniques emprades són molt diverses, ja que cadascun dels artistes utilitza normalment una o, a vegades, diverses tècniques. Fins i tot, l’artista que normalment pinta sobre tela també ho feia a la fundació ja que, sota el seu consell, i  per raons posteriors de transport, no utilitzaven bastidors. Rodríguez-Amat els tenia preparat uns taulers de fusta sobre els quals hi enganxaven, normalment amb cinta adhesiva o xinxetes, la tela. Així, a l’hora de recollir-la, la podien enrotllar i no hi havia el problema del bastidor.

Avui, la Casa-Taller Rodríguez-Amat s’ha transformat en el museu de l'obra personal de l'artista. Aquest espai, tot i tenir unes dimensions considerables, no pot albergar l’obra de l’artista i aquesta col•lecció. La catalogació d’aquesta col•lecció s’ha fet fent fotografies de cadascuna de les obres i compaginant aquesta web amb totes les dades tècniques de l’obra: artista, nacionalitat, títol de l’obra, dimensions, tècnica, any de creació, etc. etc.

Des de l'edat d'onze anys en què va entrar a la primera escola de dibuix i pintura, Jordi Rodríguez-Amat es dedica a l’art i, sense cap tipus de dubte, ell mateix ha manifestat que aquesta és una gran col•lecció. Es tracta dons d’una col•lecció important per la gran vàlua de les seves obres formada per d’artistes d'arreu del món. És evident que els artistes catalans hi estan molt ben representats.

Qualsevol persona interessada en adquirir una d'aquestes obres s’ha de posar en contacte directament amb el Centre d'Art Contemporani Rodríguez-Amat:

Centre d'Art Contemporani Rodríguez-Amat
17466 Les Olives (Garrigoles)
El Baix Empordà
Mòbil: 697 76 18 74
www.rodriguez-amat.cat  
centre-art@rodriguez-amat.cat