ESTADES D'UNA SETMANA DE RESIDÈNCIES I FORMACIONS ARTÍSTIQUES

EN EL CENTRE D'ART CONTEMPORANI RODRÍGUEZ-AMAT

 

Limitat a un nombre d’un o com a màxim dos artistes alhora, la Casa-Taller Rodríguez-Amat accepta residents que vulguin rebre els coneixements del mestre, per períodes d’una o bé dues setmanes al llarg del temps d’obertura (març - octubre) de la Casa-taller, Rodríguez-Amat.

Es tracta d’una estada dirigida sobretot a joves artistes en període de formació, o bé aqualsevol altre artista que contempli la possibilitat de rebre profunds coneixements sobre art en general o sobre pintura en particular, així com les experiències de més de 65 anys de dedicació absoluta a l'art de Jordi Rodríguez-Amat.

Qualsevol artista interessat s’ha de posar en contacte amb la Casa-Taller Rodríguez-Amat.

 

Es tracta d’una residència per a artistes que vulguin rebre coneixements sobre art: tècniques, conceptes, etc. etc.

La finalitat és la d’obrir nous coneixements sobre possibilitats creatives en art. Sobretot es tracta d’oferir els coneixements de Rodríguez-Amat i la seva experiència de més de 65 anys en la creació artística i més de 30 en l’ensenyament de l’art.

Tot i que la residència està dirigida a joves creadors, qualsevol artista que vulgui participar de les seves experiències també pot accedir a aquesta estada de la Casa-Taller. Tant els joves artistes com els que ja han aconseguit trobar el propi camí han de manifestar una mentalitat oberta a fi de poder considerar qualsevol possibilitat en la creació artística.

Si un artista creu haver trobat el seu camí i aquest ja l’hi és vàlid i, a la vegada, no desitja considerar altres possibilitats, aquesta residència no li serveix.

Malgrat d’haver estat treballant al llarg de més de 65 anys en la creació artística i haver trobat camins propis des de ja fa molts anys, Rodríguez-Amat està constantment considerant altres camins a seguir. És evident que no és possible, diu Rodríguez-Amat, seguir-los tots i, finalment, cal decidir què fer.

Hi ha artistes que no consideren ni reflexionen sobre el què estan fent, ja que el què fan ja els complau i no volen reflexionar sobre altres possibilitats. Aquesta formació no està pensada per a ells, ja que no estarien predisposats a venir amb la ment oberta a noves possibilitats. Es tracta doncs d’una residencia de formació per a artistes joves o no tan joves que desitgin reflexionar sobre què és art, què és possible fer i, sobretot, acceptar que en art tot és possible. De la mateixa manera que en la vida tot és relatiu, en art passa exactament el mateix.

Tot i que finalment l’artista no té per que estar disposat a seguir un nou camí, sí que ha de conèixer tot allò que és possible dins del món de la creació artística contemporània.

Rodríguez-Amat no ensenya com un professor ho fa en una escola d’art. El seu mètode es tractar d’obrir la ment a noves possibilitats creatives. A vegades això pot ser un problema per a certs artistes que consideren que ja tenen la seva pròpia personalitat dins d’una via de creació artística. És obvi que, acceptar el que s’està fent sense considerar altres aspectes, és una opció vàlida per a certs creadors.

Es tracta d’establir converses de quatre o cinc diàries sobre conceptes, tècniques i qualsevol altre aspecte relatiu a l’art.

Cal afegir que Rodríguez-Amat no disposa d’una fórmula sobre què és art i què no ho és. Aquesta fórmula no existeix. Tampoc intenta canviar el rumb iniciat o consagrat per un artista. Ell intenta, mitjançant converses, de fer descobrir tot allò que és possible en art i, alhora, obrir nous horitzons que l’artista no conegui.

Aquesta residència està oberta a qualsevol artista d'arreu del món. Rodríguez-Amat parla català, castellà, francès, alemany, anglès i xinès (mandarí).

Qualsevol artista que vingui a la Casa-Taller, Rodríguez-Amat per a una residència ha de cuinar-se els seus propis menjars. Considerant que en el poble on es troba la Casa-Taller no hi ha botigues, nosaltres l’ajudem a anar al poble veí a fer les compres.

Es demana de qualsevol persona interessada de visitar molt acuradament i llegir els textos sobre el pensament de Rodríguez-Amat que es troben en aquesta web: www.rodriguez-amat.cat

Qualsevol persona interessada s’ha de posar en contacte directament amb la Casa-Taller, Rodríguez-Amat.

Casa - Taller, Rodríguez-Amat

17466 Les Olives (Garrigoles) Girona (Espanya)

Mòbil: 0034 + 697 76 18 74

www.rodriguez-amat.cat

casa-taller@rodriguez-amat.cat

 

 

El Centre d'art Contemporani Rodríguez-Amat ofereix tres tipus de residències.

Residència de creadors:

Una residència lliure en què qualsevol creador de qualsevol país del món pogui residir i treballar lliurament aquí. És demana la col.laboració de 40 Euros per dia amb la finalitat d'ajudar el manteniment del Centre d'Art. El Centre d'Art Contemporani Rodríguez-Amat és una institució sense ànim de lucre.

Residència temporal d'artistes i creadors. Premeu sobre el següent enllaç: residència

Formació d'artistes:

Un tipus de residència en què un artista que ho desitgí pugui rebre els coneixements de setanta anys de dedicació absoluta a l'art de Jordi Rodríguez-Amat.

Aquesta residència té una setmana de duració. Jordi Rodríguez:Amat dedica quatre o cinc hores cada dia a la persona resident afí de transmetre-li els seus coneixement.

Per a conèixer les característiques d'aqueta residència.

Estades de formació. Premeu sobre el següent enllaç: formació d'artistes

Formació d'amants de l'art:

Un tipus de residència en què un qualsevol persona amant de l'art que ho desitgí pugui rebre coneixements sobre art. Aquesta residència té una setmana de duració. Jordi Rodríguez:Amat dedica quatre o cinc hores cada dia a la persona residen afí de transmetre-li coneixements sobre art.

Per a conèixer les característiques d'aqueta residència,

Formació amants de l'art. Premeu sobre el següent enllaç: formació amants de l'art